Please add Image or Slider Widget in Appearance Widgets Page Banner.
If you would like to use different Widgets on each page, we reccommend Widget Context Plugin.

Kasame Associates

PROJECT DETAILS

Client: Kasame and Associates
Location: Thailand
Size: 3,230 sft.
Completed: September 2018
Type: Workplace
Industry: Legal
Collective Members: Paperspace Asia, Open Plan Studio

SUMMARY

Kasame & Associates has been providing legal and intellectual property protection services to corporations for more than 30 years primarily in Thailand and Japan. Driven by a desire to attract a new generation of professionals, and enable their team to work more efficiently, the company engaged Paperspace to transform their old office to a modern and elegant workspace.

With the help of Paperspace and Open Plan Studio, a Paperspace Collective partner, the company has:

Attracted more interest from a bigger crop of top talent with new amenities and an updated look.

  • Attracted more interest from a bigger crop of  top talent with new amenities and an updated look.
  • Significantly improved employee wellbeing by adding natural light and adding tasteful storage spaces to improve workspace organisation.
  • Achieved their goal of promoting more interaction and collaboration among employees while ensuring availability of private workspaces to maintain work confidentiality, the result of time utilisation studies and management interviews that helped to identify work patterns and needs.

THE CHALLENGE

While the requirement was to provide a workspace that attracted a younger workforce, the client also requested for private offices for their attorneys to maintain work confidentiality. These offices were to be placed by the window.

Their old office also had poor lighting – both interior lighting and  natural light entering the space was limited. This had a huge impact on the wellness of the staff. Given that Kasame & Associates is a law office, almost everyone has a large pile of documents on his/her table which also contributes to an atmosphere of disorder and lacking in inspiration. 

THE SOLUTION

Through time utilisation studies and management interviews, Paperspace Asia gathered enough data to determine how best to tackle the problem. From closely observing the way staff worked it was clear that staff were working  individually with lots of documents. The management wanted to create a culture of teamwork and heighten collaboration so individuals would feel supported in their work.

Hence, the Paperspace Asia Team embarked on a concept consisting of open workstations to promote social interaction and make individuals feel part of a team. Open workstations would also  allow for spontaneous interjection and facilitate creative thinking. A Japanese aesthetic was chosen to exude a modern elegance, while private offices were placed by the windows and walls were made of glass to allow ample natural light,  giving them a more open and comfortable feel. To tackle the challenge of disorder, more cabinets were tastefully worked into the design to provide more storage options.